Szervezői stábok

Szervezői stábok

Szakmai stáb

A szakmai stáb állítja össze a Pszinapszis teljes szakmai programját. Ehhez a stábhoz tartozik az előadások és a műhelyek témájának kitalálása és kiválasztása; az előadók/műhelytartók felkeresése és felkérése, valamint a velük való folyamatos egyeztetés, kapcsolattartás; továbbá – a hazain kívül – a nemzetközi szekció programjának megszervezése is. Ezen kívül a Pszinapszis során, a helyszínen a szakmai stáb tagjai fogadják és konferálják fel az előadókat az előadás előtt.

Kulturális stáb

Az előadások közti szünetekben, illetve az esti órákban a stáb biztosítja, a pszichológia tudományához szorosabb vagy lazább szálon kapcsolódó társszakmák, illetőleg művészeti ágak által kínált programok, valamint szórakoztató, pihentető programelemek (pl. kiállítások, stand-up comedy, koncertek, rövid színházi előadások, relaxáció) megszervezését. A Kulturális Stáb felelőssége továbbá a Civil Utca megszervezése, ahol a látogatók különböző civil szervezeteket ismerhetnek meg (Civil szervezetek pályáztatása, a rendezvényen történő megjelenésük szervezése), illetve az Élő Könyvtár koordinálása, amelyben különféle sztereotípiákat megtestesítő személyeket („Élő Könyveket”) kölcsönözhetnek ki egy beszélgetés erejéig. A stáb munkájához tartozik az adott év témájához kapcsolódó dekoráció kialakítása is.

Helyszíni rendező stáb

A rendezvényen belül a HR stábhoz tartozik a legtöbb helyszínen végzendő feladat, a stáb munkájának nagy része erre az időszakra korlátozódik. A HR stábon belül 9 poszt különíthető el. Ezek között található a jegyeladás, amely a belépőjegyek értékesítésével foglalkozik (előzetes jegyek, illetve helyszínen kapható jegyek értékesítésével egyaránt), a VIP és műhely regisztráció, amely posztok a VIP vendégek (előadók, műhelytartók, sajtó, és személyes VIP-ek) fogadásával, illetve a létszámkorlátos műhelyekre való regisztrálással foglalkoznak. A 9-órás koordinátor a helyszíni segítők munkáját szervezi meg, míg az információpultos stábtagok többek között útbaigazítanak, egyfajta információs központként működnek. A helyi rendező stábhoz tartozik még az élménygyűjtő, ahol a stábtagok megszervezik és lebonyolítják a csoportos, vagy egyéni játékokat a látogatók számára. A teaház stábtagjai a helyszín berendezésével, dekorálásával, és anyagbeszerzéssel foglalkoznak, továbbá teafogyasztáshoz biztosítanak feltételeket. A könyvesház a rendezvény könyvesboltjaként működik, stábtagok munkájához a kiadókkal való kapcsolattartás is hozzátartozik. Ezen felül a helyi rendező stáb műhelyes csapata felel a külső helyszínen megszervezett műhelyek lebonyolításáért.

PR stáb

A PR és Marketing stáb elsősorban a támogatók megkereséséért és a velük való kapcsolattartásért, továbbá a rendezvényen történő megjelenésük kialakításáért és megvalósításáért felel. Ennek a stábnak a feladatköréhez tartozik még emellett a külföldről érkező diákokkal való kapcsolattartás, számukra a szállás és étkezés biztosítása a rendezvény ideje alatt. A PR stáb feladata továbbá a sajtó és média-megjelenések koordinálása, a rendezvényről megjelenő cikkek megírása és szerkesztése, sajtófigyelés.

Logisztika stáb

A logisztika stáb tagjai a rendezvény ideje alatt felelősek az előadók és műhelytartók technikai igényeinek biztosításáért. A stáb további feladata a technikai eszközök beszerzése kellő mennyiségben és minőségben, rendelkezésre állásának biztosítása az előadásokon, a műhelyeken és a helyszíni rendezők által megadott pontokon (regisztrációs pult, műhely-regisztráció, könyvesház, stb.). A logisztika stáb ezen felül a többi stáb, illetve a technikai eszközök számára szükséges logisztika megszervezését és megvalósítását végzi, a bevásárlástól kezdve az eszközök szállításán keresztül a rendezvény területén történő mozgatásig.

Hogyan lehet jelentkezni?

A szervezés immár tíz éve hagyományosan a tanév elején, a Csapjunk A Lecsóba! elnevezésű tájékoztató és stábválasztó ismerkedős alkalommal indul. A stábok bemutatkozását követően van mód a feliratkozásra a stábvezetőknél. Kérdéseket személyesen vagy e-mailben várunk. Elérhetőségek és részletek az esemény linkjén:

https://www.facebook.com/events/1499932836991562/

tamogatoi 2